Покер Турнири vs Кеш игри: Кой вариант е по-добър за вас?

Покер Турнири vs Кеш игри: Кой вариант е по-добър за вас?

Има два основни типа покер игри, в които новите играчи могат да се включат – турнири и кеш игри. Докато кеш игрите са много праволинейни и при тях всеки един чип е отражение на реален паричен еквивалент, турнирите предлагат далеч по-голямо разнообразие заедно с шанс за голяма печалба.

Вземането на решение кой от двата варианта е по-подходящ за вас може да бъде определящ фактор в това дали ще успеете на масите или ще се провалите с гръм и трясък, така че нека да разгледаме предимствата и недостатъците и на турнирите, и на кеш игрите.

Покер кеш игри: Предимства

Едно безспорно предимство за участващите в кеш игри е, че след като седнат имат правото да станат от масата във всеки един момент, без това им носи някакви негативи. В момента, в който играчът почувства, че това не е оптималната маса за него или нея, той/тя може да стане от нея и да се огледа за друга маса или просто да прави нещо различно от покер.

Играта на онлайн покер кеш игри на много маси едновременно стана изключително популярно в последните години заради гъвкавостта на тази практика. Грайндърите, които усетят, че една от сегашните им маси не е печеливша, могат да потърсят късмета си другаде, без да се притесняват от загуба на турнирен equity.

Кеш игрите са също така и един бавен, но за сметка на това сигурен начин да се изгради банкрол, ако очакванията в дългосрочен план са положителни. Може и да няма много слава в печеленото на няколко долара на час в кеш игрите, но играчите бързо могат да увеличат скромния си банкрол многократно с целенасочено и упорито грайндване. Макар и да не е възможно да се направи шестцифрена сума от една сесия в игра с $200 бай-ин, играчите поне не се излагат на риска да изпитат мъката да отпаднеш на балона в голямо събитие, след като си посветил няколко часа от живота си в него, а в турнирите на живо понякога можеш да играеш с дни и след това да си тръгнеш с празни ръце.

Общо казано, кеш игрите изискват повече пост флоп игра поради тяхната непроменлива, deep stacked блайнд структура. Ако искате да подобрите уменията си като играете най-чистата форма на покера, кеш игрите са маршрута, който трябва да следвате.

Покер кеш игри: Недостатъци

Както посочихме по-горе, няма да си спечелите много слава от една обикновена кеш сесия, освен ако не попаднете на някоя необикновено juicy игра или просто имате много късмет с картите. Действието в кеш игрите може да бъде много монотонно. Те също така могат да бъдат много разочароващи по време на сесии, в които играчът бързо губи няколко бай-ина и след това не може да се мотивира да играе упорито в продължение на няколко часа, само за да компенсира загубата в началото.

Ако сте назад с 10 бай-ина в кеш игра, статистиката говори, че най-вероятно няма да можете да излезете дори и на нулата за тази сесия, независимо от това колко велик играч сте. Вариацията за печелившите играчи в кеш игрите обикновено е по-малка от тази при турнирните играчи, но това не означава, че най-добрите кеш играчи в света не преминават през етапи на даунсуинг. Начинаещите играчи бързо могат да се обезверят от перспективата да играят с часове и накрая едва да са спасили загубата след липса на късмет в само няколко ръце.

Покер турнири: Предимства

Има много малко положителни чувства за един покер играч, които могат да се сравнят с това да преминеш през стотици или хиляди играчи в един покер турнир, да доминираш на финалната маса и да спечелиш първото място с огромна награда. Такива са плюсовете на турнирите на много маси (MTT).

Знаете ли, че в някои онлайн покер турнири – като например PokerStars Sunday Storm – можете да рискувате $11 и имате шанса потенциално да си тръгнете с повече от $20,000 за по-малко от 24 часа? Разбира се, шансът на всеки отделен играч да победи хиляди противници е много малък, но шанс има всеки път и, все пак, все някой трябва да победи в този турнир, защо да не сте вие?

Първо място в голям турнир с много участници може мигновено да даде летящ старт на вашата покер кариера. Това е нещото, което прави турнирите на много маси толкова популярни. И все пак има най-различни покер турнирни формати в днешно време – особено ако играете онлайн. Тези, които не разполагат с няколко часа, за да участват в дългите MTT турнири, могат безпроблемно да се насочат към турнирите на една маса – Sit & Go (SNG) – или дори към Spin & Go турнирите, които рядко продължават повече от 15 минути. Можете (и трябва) предварително да изберете в кой тип турнирен формат искате да участвате (Сателити, МТТ, SNG, турнири в лотариен стил като Spin & Go, Хедс-ъп турнири и т.н.) и след това да се регистрирате в такива, които съответстват на времето, което в момента можете да отделите за един покер турнир.

Друг страхотен аспект на турнирите е, че решенията обикновено се взимат по-лесно, отколкото в кеш игрите. Това е така заради все по-ескалиращата натура на блайнд структурите в турнирите. В зависимост от това дали вие или вашият противник сте с голям или малък стак, има много нарисувани ситуации, в които решенията се вземат автоматично.

Покер турнири: Недостатъци

Най-големият недостатък на покер турнирите е необходимата инвестиция на време. Това вероятно не е проблем за вас, ако наистина имате отделени няколко часа (или може би няколко дни) само за игра на покер и ще можете да се фокусирате единствено и напълно върху действието на масата. Но в противен случай турнирите могат да бъдат много бърз път към загубване на банката. Един от най-важните съвети за новаците в покера е, че ако не разполагате с достатъчно време да изиграете турнира до края му, по-добре въобще не се записвайте за него.

Налице е също така и напълно реалната възможност дори и най-добрият турнирен играч в света да инвестира голяма част от времето си и накрая да открадне без никаква финансова компенсация за положените усилия. За тези, които играят в много събития, да бъде много досадно и демотивиращо, когато лошият късмет ги държи извън парите в продължителен период от време. Тези над $100,000, които могат да бъдат бъдат спечелени в Sunday Million турнирите на PokerStars, могат да бъдат много съблазнителни, но успешното проправяне на път през някои от най-добрите покер играчи в света не е никак лесна задача и може да доведе от поредица от ранни отпадания.

И накрая, но не на последно място, вариацията в турнирите е невероятно висока дори и за големите играчи. Добра серия може да спечели на играч истинско богатство, но обратният случай може да бъде пагубен за кариерата на един покер играч, дори и тя иначе да е обещаваща.

Кеш игри или турнири?

Начинаещите играчи трябва да експериментират с колкото се може повече видове и формати на покер игра. Благодарение на микро лимитите в онлайн покер залите, всеки може да натрупа много опит със скромен първоначален депозит.

Използвайте онлайн разнообразието и опитайте всички варианти, за да можете да решите кой от тях е най-добър за вас. Трудно някой може да ви даде еднозначен отговор, важащ за всички играчи – за едни кеш игрите са правилния избор, докато за други турнирите са правилното място.

Добри покер турнири и лесна кеш игра, можете да намерите в онлайн залата TigerGaming.

Related Post

thumbnail
hover

Пет суперзвезди, които ще ви разбият...

В годините преди 2006 г., да хванеш покер по телевизията си беше едно специално ...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Прави ли достатъчно букмейкърската индустрия в...

В момента тече годишната “Конференция за залози на футбол”, която съби...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

3 неща, които трябва да знаете...

Един от големите въпроси, които ни се задават все по-често, е дали съществува...

  • Публикувано от bgstart

Остави коментар