Прави ли достатъчно букмейкърската индустрия в борбата срещу корупцията?

Прави ли достатъчно букмейкърската индустрия в борбата срещу корупцията?

В момента тече годишната “Конференция за залози на футбол”, която събира представители на всички големи букмейкъри в света, както и на регулаторните органи и на другите организации, които са по някакъв начин свързани с футболните залози.

През тази седмица, по време на конференцията се проведе дискусия на тема продължаващата борба на букмейкърската индустрия срещу корупцията и уреждането на мачове.

Сюзън Дейвис (директор на Clifton Davies Consultancy) очерта нивото на сътрудничество на множеството заинтересовани страни, което е необходимо, за да се извърши ефективна борба срещу този проблем.

В дебата взеха участие представители на трите страни, които имат най-голямо значение в битката срещу уреждането на мачове: Ник Тофилук, изпълнителен директор в хазартния регулатор на Великобритания, Ерик Конингс, директор на отдела за честността в спортните залагания в букмейкъра Unibet, и Мат Дрю, директор на същия отдел в Perform Group – компания, която е доставчик на данни за букмейкърите.

Ето какво заявиха тримата по въпросите за честността в спорта:

  • Ник Тофилук започна сесията с тезата, че скоростта на обработката на данни е ключът към борбата срещу корупцията в спорта и възпирането на хората, които се занимават с манипулиране на изхода от футболни двубои. Въпреки това, Тофилук отбеляза, че е трудно на практика да се осъществи това, тъй като множество страни трябва да си сътрудничат, за да се стигне до успешно преследване на престъпленията. Тофилук разкри детайли за нивото на обмен на данни, което е необходимо да бъде извършвано между всички заинтересовани страни, за да може да бъдат хванати престъпните подземни групи за уреждане на мачове.
  • Ерик Конингс посочи, че борбата с уреждането на мачове се е превърнала в основна цел на букмейкърите. Конингс вярва, че има голям напредък в това отношение, тъй като водещите букмейкъри са осъзнали, че битката с уреждането на мачовете и корупцията в спорта е ключова част от създаването на допълнително доверие в потребителите и че спечелването на тази битка ще има огромно отражение върху бъдещия растеж и представяне на сектора. Конингс подчерта усилията на Unibet в обучение на спортистите и останалите хора, замесени в спорта, как да се разпознават признаците на възможна корупция в дадено спортно събитие.
  • Мат Дрю, говорейки от името на доставчиците на данни, заяви, че диалогът и стратегиите трябва да бъдат подобрени и оптимизирани, за да бъдат по-ефективни. Дрю подкрепи Тофилук за думите му, че скоростта и данните са ключът към спечелването на тази битка. Въпреки това, Дрю посочи, че заинтересованите лица в тази битка са възпрепятствани от незнанието кои данни са от наистина голямо значение със справянето с индивидуалните случаи на корупция в спорта. Дрю смята, че диалогът може да се подобри чрез директно сътрудничество между букмейкърите, регулаторните органи и доставчиците на данни. Според него, това е ключова стъпка към взимането на предимство пред престъпните групи, които се възползват от новите потребителски технологии, за да изпреварят букмейкърите.

Related Post

thumbnail
hover

Пет суперзвезди, които ще ви разбият...

В годините преди 2006 г., да хванеш покер по телевизията си беше едно специално ...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

3 неща, които трябва да знаете...

Един от големите въпроси, които ни се задават все по-често, е дали съществува...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Покер Турнири vs Кеш игри: Кой...

Има два основни типа покер игри, в които новите играчи могат да се включат ̵...

  • Публикувано от bgstart

Остави коментар